به گزارش نافع به نقل از دانا، جنبش والاستریت یکی از مصادیق جنبشهای جدید اجتماعی و نتیجهی ناکارآمدی و ناکارکردی نظام نئولیبرالیسم در غرب می باشد. در چند سال اخیر رکود اقتصادی، رشد روزافزون بیکاری و تبعیض، ورشکستگی بانکها و بحران بدهیها شرایطی را در جوامع غرب مانند ایالات متحده، فرانسه، یونان و ایتالیا به وجود آورده که مردم به ویژه اقشار فقیر و متوسط را از نظر اقتصادی و اجتماعی در تنگنا قرار داده است. اجرای طرحهایی مانند ریاضت اقتصادی و پرداخت مالیاتهای روزافزون این فشارها را مضاعف نموده است.
جنبش والاستریت اعتراض بارزی برضد این بحران و تبعیض و بیعدالتی ناشی از این روند است که به شکل جنبش جدید اجتماعی بروز یافته است. بررسی جنبش والاستریت هم نشان داده که جنبش، اعتراضی همگانی به تبعیض و بیعدالتی حاکم بر جامعه است. به همین دلیل پشتیبانی همهی اتحادیههای کارگری، کارفرمایی، دانشجویی، زنان، هنرمندان و... را توانسته جلب نماید.
بسیاری از کشورهای دنیا به قانون اساسی آمریکا به دلیل ادعای حمایت تمام قد از انواع آزادی - آزادی تجمع، آزادی مطبوعات ازادی بین-غبطه میخورند.
اما آیا واقعا قانون اساسی آمریکا چنین حقی را برای شهروندان خود قائل است؟
آمریکا و دولت مردانش که دم از آزادی و حقوق بشر میزدند نتوانستند خوی پلید خود را پشت نقاب زیبای" حقوق بشر" پنهان کنند. دستگیریهای فراوان، ضرب و شتمهای بی دلیل و برخوردهای چکشی و بسیار نامناسب با معترضین از جمله اقداماتی است که پلیس آمریکا برای برچیدن اعتراضاتی مانند جنبش 99 درصدی انجام داده و این در حالی است که آمریکای مستکبر ادعای حمایت از مردم و حقوق بشر را دارد.
آمریکا با دخالت های بی مورد بارها و بارها علاوه بر نقش آفرینی و ایجاد انقلاب رنگی و آشوب در کشورهای مختلف، از صدای معترضین و مخالفینی که در راستای اهدافشان عمل کردهاند حمایت کامل کرده و اگر هم این اعتراضات، در برابر منافعش قرار بگیرد با قاطعیت به مقابله با آن برمیخیزد.
در جنبش وال استریت بسیاری از افراد بی جهت و فقط به واسطه تجمع بدون خشونت به انحاء مختلف بازداشت شدند و در بدترین زندانها شکنجه شده و برخی هم تا کنون دراسارت به سر میبرند.
سیسلی مک میلان یکی از این افراد است که در 17 مارس 2012 در پارک زاکوتی به دلیل مشارکت در جنبش 99 درصدی دستگیر شده است و هنوز هم در زندان محبوس است.
وی دختری 25 ساله است که در هنگام بازداشت در حالیکه از شدت شلوغی و جنجال تشنج کرده بود و نفس ـ نفس میزد از سوی نیروهای پلیس شهر نیویورک موسوم به NYPD مورد ضرب و شتم قرار گرفت و دستبند بر دست راهی بازداشتگاه شد.
سیسلی مک میلان از ناحیه دنده وبازو شدیدا صدمه دید و بعد از دستگیری به زندان منتقل شد؛ اما ماجرا به اینجا ختم نمیشود و در همین بازداشت او توسط ماموران پلیس مورد اذیت و ازار جنسی قرار میگیرد و برای دفاع از خود ضربه ای با ارنج به صورت یکی از افسران پلیس آمریکا میزند. وی اکنون بعد از 2 سال بازداشت به جرم توهین به مامور پلیس در دادگاه حاضر و احتمالا به 7 سال زندان محکوم میشود.
البته در گذشته هم در بعضی موارد کلیپ هایی از زندانها و رفتار پلیس آمریکا منتشر میشد که همگی دال بر رعایت نکردن حقوق بشر و حفظ نکردن حقوق حداقلی مردم از سوی بزرگ ترین مدعی حقوق بشر است.
این اقدامات به علاوه اقداماتی که آمریکا در برخی کشورهای دیگر مانند عراق ، افغانستان و ... انجام داده همگی جزء حقوق بشری است که آمریکا آن را تدوین کرده و قبول دارد و در آن از گرفتن حق مظلوم و رعابت حقوق معمولی و حداقلی افراد هیچ خبری نیست؛ بلکه این حقوق بشر آمریکایی ابزاری برای خوب جلوه دادن خوی زشت و مستکبرانه و رفتارهای وحشیانه دولت آمریکا در جهان و مغایر با حقوق بشر واقعی است.
دیدگاه شما