به گزارش نافع به نقل از رودآور، حجتالاسلام علی کاروند سرپرست تبلیغات اسلامی تویسرکان با بیان اینکه سابقه ساخت خانههای عالم از دیرباز در کشور وجود داشته است، اظهار داشت: در گذشته در برخی مناطق در کنار بنای مساجد، محلی برای اسکان مبلغ دینی ساخته می شد و با پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی و رویکرد نظام جمهوری اسلامی برای بسط و گسترش طرح و برنامههای فرهنگی دینی به مناطق مختلف کشور از جمله روستاها، ساخت خانههای عالم بهعنوان مراکز فرهنگی و تبلیغی روستایی مورد توجه ویژه نهاد فرهنگی و تبلیغی سازمان تبلیغات اسلامی قرار گرفت.
وی با اشاره به اینکه خانههای عالم بسترساز حضور روحانیان و مبلغان در مناطق محروم به شمار میرود توجه بیشتر به آن را امری لازم و ضروری دانست و افزود: استقبال و مساعدت و مشارکتهای مردمی در احداث خانههای عالم نشان دهنده آن است که وجود این مراکز در روستاها در تقویت برنامههای فرهنگی مؤثر بوده، لذا باید توجه به این مهم در اولویت برنامهها قرار گیرد.
سرپرست تبلیغات اسلامی تویسرکان با اشاره به اینکه ساخت خانههای عالم نقش مهمی در غنا و گسترش فرهنگ دین اسلام دارد، تصریح کرد: با گسترش این طرح بهعنوان یک طرح عمرانی و فرهنگی موفق میتوان گوشه ای از مشکلات تبلیغی را با استقرار روحانیان اعزامی به مناطق محروم جامعه برطرف کرد.
حجتالاسلام علی کاروند در خصوص توسعه هر چه بیشتر خانههای عالم در روستاها نیز، گفت: ساخت خانههای عالم تحول مهمی در امور فرهنگی و مذهبی روستاها ایجاد کرده است و توسعه آن در مناطق مختلف روستایی و ماندگاری روحانیان سبب غنای چهره دینی و تربیت اسلامی در روستاها شده است.
وی با تأکید بر ایجاد و توسعه خانههای عالم روستایی بهعنوان یکی از محورها و مکانهای مهم توسعه فرهنگی و اجتماعی روستاها افزود: برای تقویت بنیه معنوی مردم بهویژه جوانان باید به برنامهها و امکانات فرهنگی از قبیل ساخت خانه عالم و حضور روحانی به منظور تبلیغ معارف اسلامی در روستاها بیشتر توجه کرد.
سرپرست اداره تبلیغات اسلامی تویسرکان مهمترین هدف ساخت خانههای عالم را ترویج و تبلیغ فرهنگ دینی و احکام اسلامی عنوان و خاطرنشان کرد: با ساخت خانههای عالم میتوان زمینه مناسبی را برای ارتباط چهره به چهره مردم با روحانیان برقرار و همچنین از هر گونه نیرنگ دشمن علیه فرهنگ و اعتقادات مذهبی ملت ایران جلوگیری کرد.
حجتالاسلام کاروند یکی از عوامل اصلی ضربه به فرهنگ، دین و اعتقادات مذهبی را دسترسی آسان به انواع برنامههای ارائه شده توسط ماهواره و سایتهای مختلف بیان کرد و برنامه ریزی جهت مقابله با اینگونه تهاجم ها را امری حیاتی و حائز اهمیت دانست.
وی به اقدامات روحانیانی که در خانههای عالم مستقر شده اند اشاره کرد و گفت: آنان علاوه بر اقامه نماز جماعت و تبیین احکام دینی و بیان مسائل شرعی نسبت به برگزاری کلاسهای آموزشی قرآن، معارف اسلامی، اخلاق، نهج البلاغه و کلاس های مختلف فرهنگی برای سنین مختلف طرحهای گوناگون فرهنگی، تبلیغی و قرآنی را اجرا میکنند.
سرپرست اداره تبلیغات اسلامی تویسرکان برگزاری مراسم در مناسبتهای مختلف و همکاری با شورای اسلامی در پیگیری امور روستاها را از دیگر فعالیتهای روحانیانی دانست که با استقرار دائم، پاره وقت مبلغ و یا مبلغ اعزامی در مناسبتهای دینی و مذهبی در خانههای عالم فعالیت میکنند.
حجتالاسلام کاروند در ادامه مهمترین اثرات ساخت خانههای عالم را پایین آمدن آسیبهای اجتماعی، افزایش همدلی و وحدت در بین مردم، ارتقای سطح معلومات دینی و مذهبی و برخوردار شدن مردم روستاها از اجرای طرحها و برنامههای مختلف فرهنگی، دینی و قرآنی عنوان کرد و اظهار داشت: ساخت این مراکز علاوه بر تقویت فرهنگی معنوی روستاها می تواند در مسیر رشد و بالندگی فکری جوانان مؤثر باشد.
دیدگاه شما