وضعیت آب و هوای همدان

خبرگزاری علم و فناوری

**

تاریخ : چهارشنبه 23 بهمن 1392 ساعت 16:39   |   کد مطلب: 5552
ویتامین C ضد سرطان است اما نه به صورت خوراکی
تحقیقات نشان می‌دهد که دوز بالای مصرف ویتامین سی می‌تواند تاثیر شیمی درمانی را بر کشتن سلول‌های موش در آزمایشگاه تقویت کند. این دوز بالا باید به شکل تزریقی مصرف شود.

به گزارش نافع، تحقیقات جدید نشان می‌دهد که دوز بالای مصرف ویتامین سی می‌تواند تاثیر شیمی درمانی را بر کشتن سلول‌های موش در آزمایشگاه تقویت کند.

به گزارش بی‌بی‌سی، دانشمندان آمریکایی می‌گویند که در صورت استفاده تزریقی از ویتامین سی، این ویتامین می‌تواند یک درمان بالقوه ایمن، موثر و کم هزینه برای سرطان رحم و دیگر سرطان‌ها باشد.

اما از انجا که ویتامین‌ها حق امتیاز انحصاری ندارند، شرکت های دارویی چندان علاقه‌ای به انجام ازمایش برای بررسی صحت و سقم این ادعا ندارند.

مدت‌های طولانی است که از ویتامین سی به عنوان یک درمان جایگزین برای درمان سرطان استفاده می‌شود. در دهه 1970/1350 لاینوس پاولینگ (شیمیدان معروف و برنده 2 جایزه نوبل) گزارش داد که ویتامین سی تزریق شده به داخل رگ‌ها در درمان سرطان موثر است. اما آزمایش‌های کلینیکی برای بررسی اثر درمانی ویتامین سی که به صورت خوراکی مصرف شده بود، به شکست انجامید و این تحقیق به حال خود رها شد.

حال می‌دانیم که اگر ویتامین سی به صورت خوراکی استفاده شود، بدن به سرعت مقادیر اضافی آن را دفع می‌کند. اما دانشمندان دانشگاه کانزاس می‌گویند که وقتی ویتامین سی از طریق تزریق جذب بدن می‌شود، می‌تواند سلول‌های سرطانی را بدون نابود کردن سلول‌های سالم از بین ببرد.

در این آزمایش‌ها، محققان ویتامین سی را به سلول‌های سرطانی رحمی انسان و موش و همچنین بیمارانی که سرطان پیشرفته رحم داشتند، تزریق کردند.

آنها دریافتند که سلول‌های سرطانی رحمی به درمان با ویتامین سی واکنش می‌دهند، اما هیچ آسیبی به سلول‌های سالم نمی‌رسد.

از این روش درمانی، به همراه روش سنتی استفاده از داروهای استاندارد شیمی درمانی برای کند کردن رشد تومور در موش‌ها استفاده شد. در این میان، گروه کوچکی از بیماران، وقتی از ویتامین سی در کنار شیمی درمانی استفاده کردند، اثرات جانبی کمتری را گزارش دادند.

فرصت حذف حق امتیاز
دیگر پژوهشگر این مقاله، دکتر جینی دریسکو می‌گوید که انکلولوژیست‌ها، علاقه روز افزونی به استفاده از ویتامین سی برای درمان سرطان پیدا کرده‌اند.

او می‌گوید: «بیماران به دنبال راه ایمن و کم هزینه‌تری برای کنترل سرطان هستند. با توجه به تحقیقات ما و داده‌های اولیه کلینیکی، ویتامین سی وریدی این پتانسیل را دارد».

کیو چن، سرپرست این پژوهش می‌گوید: «به دلیل اینکه ویتامین سی ظرفیت حق امتیاز انحصاری را ندارد، شرکت‌های دارویی از پژوهش‌های آن حمایت نخواهند کرد».

او می‌افزاید: «ما فکر می‌کنیم وقت آن رسیده که آژانس های تحقیقاتی قویا از آزمایش‌های بسیار دقیق و متفکرانه کلینیکی برای تزریق وریدی ویتامین سی حمایت کنند».

دکتر کت آرنی، مدیر ارتباطات علمی سازمان پژوهش‌های سرطان انگلیس می‌گوید که تاریخچه طولانی از تحقیق درباره درمان سرطان با استفاده از ویتامین سی وجود دارد.

او می‌گوید: «مشکل است که با چنین آزمایش کوچکی که تنها با 22 مریض انجام شده بگوییم که آیا دوز بالای تزریق ویتامین سی تاثیری روی زنده ماندن بیمارن دارد یا نه، اما به نظر می رسد که کاهش اثرات جانبی شیمی درمانی چیزی است که مورد توجه قرار گرفته است».

او همچنین می‌افزاید: «هر نوع درمان بالقوه برای سرطان نیاز به ارزیابی کامل در ازمایش‌های بزرگ کلینیکی دارد تا این اطمینان حاصل شود که این روش‌ها ایمن و موثر هستند، از این رو قبل از اینکه بتوانیم با اطمینان بگوییم که دوز بالای ویتامین سی چه مزایایی برای بیماران می‌تواند داشته باشد، باید تحقیقات بیشتری انجام دهیم».

دیدگاه شما