به گزارش نافع به نقل از دانا، چندی است در دولت مد شده است برخی دولتمردانِ تبلیغاتی، در ارتباط با فضای مجازی حرف های غیرعلمی و خندهدار بزنند تا بهانهای شود برای تیتر زنی و جنجالآفرینی رسانههای غربی و دنبالههای داخلی آنها. شبکه اطلاعرسانی دانا در همین رابطه نظر کارشناسان و فعالانِ فضای مجازی را جویا شده است که امروز پاسخِ آقای «مراد علی امینواند» را به این سؤالات میخوانیم:
دانا: چندی پیش یکی از مشاوران رئیسجمهور (حسامالدین آشنا) در مصاحبهای عضویت در فیسبوک را با ارسال SMS مقایسه کرده بود، نظر شما در این رابطه چیست؟
امین وند: به نظر بنده مقایسه عضویت در فیسبوک با ارسال پیامک نشان میدهد که ایشان در چه سطح از دانش فضای مجازی قرار دارند. امروزه شبکههای اجتماعی از یک سیستم سادهٔ ارتباطی بر مبنای ارتباط دو نفره خارج شده است و شاهد آن هستیم که پیچیدگی های نرمافزاری این سیستم هانشان از سناریوها و برنامهریزی های گسترده فکری، سیاسی، تحلیلی، امنیتی و فرهنگی است. حال چطور این سیستم های پیچیده با یک ارسال پیامک مقایسه میگردد، در قاموس تحلیلی گنجانده نمیشود و همین کافی است برای اینکه ثابت کند ایشان صلاحیتِ اظهارنظر در خصوصِ شبکههای اجتماعی و فضای مجازی ندارد.
آقای جنتی به عنوان وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامیِ جمهوری اسلامی ایران، علیرغم مخالفت جدیِ برخی مراجع تقلید از جمله آیتالله العظمی مکارم شیرازی و همچنین همه دلسوزان و عمده کارشناسان فضای مجازی با رفع فیلتر فیسبوک، همچنان رفع فیلتر این سایت صهیونیستی-آمریکایی را در رسانههای داخلی و خارجی تبلیغ میکند و وزیر خارجه نیز فعالیت غیرشرعی خود در این سایتِ غیرقانونی را تا لحظه تنظیم این خبر متوقف نکرده است؛ به نظر شما علتِ این لجاجت چیست؟
امین وند: پشت کردن به قانون مهمترین مسئلهای است که ما با این مسئلهداریم. شبکه اجتماعی صهیونیستی آمریکایی فیسبوک بر اساس قانون و مصوبه کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه مسدود گردیده است. ضمناً این مسئله حکم شرعی را نیز به همراه دارد.
این دولت با شعار عقلانیت و قانونگرایی توانست رای مردم را به دست آورد، حال وزرای همین دولتِ قانونگرا، قانون را زیر پا میگذارند! به نظرم دولت باید در این زمینه پاسخگو باشد. جرم این افراد سوای فعالیت در یک شبکهٔ مسدود شده و دور زدنِ قانون، ترغیب افراد به قانون گریزی است که همین امر سبب هرجومرج در فضای مجازی کشور و حتی ایجاد اختلال در زندگی فیزیکی افراد میشود.
این افراد گزارش های کارشناسان فضای مجازی از هر لحاظ فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، امنیتی و علمی را مطالعه نمیکنند.
من باید به آقای دکتر واعظی وزیر محترم ارتباطات تبریک بگویم و از ایشان تشکر کنم که اینچنین با حضور در شبکههای اجتماعی داخلی و حمایت از آنها، سبب حمایت از تولید ملی شده است.
بنده این دهن کجی و قانون گریزی دو وزیر محترم را موجسواری سیاسی میدانم و آرزو دارم این دو وزیر عزیز بجای حضور در شبکههای اجتماعی خارجیِ معاند، در شبکههای اجتماعی داخلی حضور پیدا کنند و از نبوغ، ابتکارات و دستاوردهای جوانان و نوجوانان این مرز و بوم استفاده کنند و توانایی آنها را در سطح جهان مطرح نمایند.
وزیر فعلی ارشاد در گفتگو با یک رسانه خارجی «همه ایرانی ها» را عضو فیسبوک و توئیتر دانسته است، آیا شما با این حرف موافقید؟
امین وند: نمیدانم وزیر محترم ارشاد بر چه مبنا و آماری این سخن را گفتهاند؟ آیا ایشان رابطهای با مدیرانِ این شبکهها دارد که آمار میدهد؟ عضویت ایرانیها در یک شبکه خارجی به فرض محال عضویت همه ایرانی در فیسبوک، چه افتخاری برای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دارد؟
افتخار ما زمانی است که بتوانیم کاربران ایرانی را در شبکههای داخلی حفظ کنیم و خارجیها را به سمت شبکههای خودمان بکشانیم تا ضمن ایجاد پل های ارتباط مردمی و دیپلماسیِ عمومی، برنامههای فرهنگی و اسلامی مان را نیز ارائه کنیم.
مسئله حضور ایرانیها در شبکههای اجتماعی خارجی باعثِ خارج شدن ارز از کشور شده و تبعات سنگینِ اقتصادی و فرهنگی دارد در حالی که حضور خارجیها در شبکههای اجتماعی داخلی، ضمن داشتن فواید مالی، امکان انتقال فرهنگ، مذهب و سیاست های ما را میسر می کند.
عضویت 4 میلیون یا همه ایرانیها به هیچ عنوان قابل دفاع و قبول نیست و این را میتوان از کارشناسان فضای مجازی و فعالان فضای مجازی سؤال کرد. کافی است شما میزان حضور ایرانیها در این شبکهها را رصد کنید و به خلاف بودن این آمار دقت کنید.
ضمناً کاربران ایرانی که واقعاً ارتباط داشته باشند و حداقل ماهیانه یکبار به حسابِ کاربری خود در این سایت ها مراجعه کنند، خیلی خیلی کمتر از این حرفها هست و مطمئناً مسئولان فیسبوک نمیخواهند آمار واقعی را اعلام کنند زیرا مردم و دولتمردان از میزان اندکِ محبوبیت این شبکه مطلع خواهند شد، در نتیجه صرفاً به اعلام آمار کلی میپردازند و کاربر فعال و غیرفعال را مشخص نمیکنند. ضمناً افراد غیرفعال نیز در این شبکه حذف نمیشوند. من خودم 5 سال است پس از فیلتر شدن فیسبوک، در این سایتِ صهیونیستی فعالیتی نداشتهام؛ آیا من نیز جزو آمار جناب آقای وزیر هستم؟
دیدگاه شما