به گزارش نافع، حجت الاسلام ناصر صفری افلاکی در سخنان پیش از دستور جلسه صحن شورا ضمن تبریک فرارسیدن یکم شهریور سالروز بزرگداشت حکیم هزارهها بوعلی سینا و روز همدان و پزشک، افزود: شهرداری هرچه سریعتر مصوبه طب سینایی را عملیاتی کند تا دی ماه سال جاری همایش بین المللی همدان مرکز جهانی طب سینایی را برگزار کنیم.
حجت الاسلام صفری افلاکی با اشاره به اینکه شیخ الرئیس سرآمد علم طب سنتی است و این طب باید به نام همدان در جهان معرفی شود، اضافه کرد: امسال سازمان بهداشت جهانی برای دومین سال در کشور هند همایش بزرگی با عنوان طب سنتی برگزار میکند.
وی با بیان اینکه مرکز جهانی طب سنتی در هند راهاندازی خواهد شد، گفت: بر اساس گزارشی از سازمان جهانی بهداشت ( HWO ) این سازمان و دولت هند ۲۵ مارچ ۲۰۲۳ (روز ۵ فروردین ماه سال جاری )توافقنامهای را برای ایجاد مرکز جهانی سنتی امضا کردهاند .
حجت الاسلام صفری افلاکی ادامه داد: هدف از آن مرکز را که با سرمایهگذاری ۲۵ میلیون دلاری دولت هند حمایت میشود، بهرهبرداری از پتانسیل طب سنتی از سراسر جهان از طریق علم و فناوری مدرن برای عنوان کرد و افزود: نباید اجازه می دادیم که پرچم داری طب سنتی به دست کشور هند بیفتد!
به گفته نایب رییس شورای اسلامی شهر همدان، تخمین زده شده است که حدود ۸۰ درصد از جمعیت جهان از طب سنتی استفاده میکنند و تاکنون ۱۷۰ کشور از ۱۹۴ کشور عضو HWO استفاده از طب سنتی را گزارش کردهاند و دولتهای آنها برای ایجاد مجموعهای از شواهد و دادههای قابل اعتماد در مورد محصولات و روشهای درمانی طب سنتی، یک مرکز جهانی و مجله تخصصی را درخواست کرده بودند و این بهترین فرصت بود که ما در همدان پیش از هندوستان این آمادگی را اعلام و زیر ساخت های آن را مهیا می کردیم.
وی اضافه کرد: علی رغم اینکه طب سنتی به طور فزایندهای در دنیای علم مدرن مطرح است، استراتژیهای سلامت ملی هنوز نتوانسته افرادی که در حوزه طب سنتی فعال را به طور کامل در شبکه بهداشت و درمان خود ساماندهی کرده و با اندک مدعیان دروغین آن مقابله کند .
نایب رییس شورای اسلامی شهر همدان اضافه کرد: امروزه حدود ۴۰ درصد از محصولات دارویی تایید شده که مورد استفاده قرار میگیرند از مواد طبیعی نشأت میگیرند که این مهم اهمیت حیاتی حفظ تنوع زیستی و توسعه پایدار را برجسته میکند.
حجت الاسلام صفری افلاکی با اشاره به اینکه کشف برخی از داروهای شیمیایی اساس فرمولهای طب سنتی بوده است، افزود: روشهای مطالعه طب سنتی به سرعت نوسازی شده است و هوش مصنوعی اکنون برای ترسیم شواهد و روندها در طب سنتی و غربالگری محصولات طبیعی نظیر خواص فارماکوکینتیک استفاده میشود .
وی در ادامه به فرارسیدن روز همدان و روز پزشک، گفت: دنیا روز پزشک را سالروز ولادت حکیم هزاره ها بوعلی سینا می شناسد بر این اساس باید همدان در زمینه طب سینوی حرفی برای گفتن داشته باشد.
وی اضافه کرد: ضروری است در راستای پیروی از منویات مقام معظم رهبری در خصوص طب سنتی؛ شهرداری همدان با جدیت پیگیر عملیاتی کردن مصوبه طب سینایی باشد تا دستاوردها ، ذخایر فرهنگی و علمی این کهن شهر را به دلیل کم توجهی مسئولین، دیگر کشورهای جهان به نام خود مصادره نکنند.
انتهای پیام/
دیدگاه شما