به گزارش نافع، شرکت تجارت الکترونیکی آمازون در پی اجرای طرح تازهای است تا سفارش مشتریان را هر چه سریعتر به دست آنها برساند. جف بزاس، بنیانگذار این شرکت، اعلام کرده است که آمازون تصمیم دارد کالاهای سفارش داده شده را با هواپیماهای کوچک بیسرنشین برای مشتریان ارسال کند.
البته اجرای این طرح، به گفته بزاس، چهار تا پنج سال طول میکشد. اما آمازون از چندی پیش کار بر روی هواپیماهای خود را شروع کرده است. این هواپیماهای بیسرنشین کوچک که "اکتوکوپتر" نام دارند قرار است کالای سفارش داده شده را در مدت ۳۰ دقیقه به دست مشتری برسانند.
جف بزاس نام این سرویس را "پرایم ایر" گذاشته است. سرویس "پرایم ایر" به ویژه برای مشتریانی جذاب خواهد بود که میخواهند با عجله کالای کوچکی سفارش دهند و آن را در شعاع معینی تحویل بگیرند. اکتوکوپترهای هشت موتوره آمازون میتوانند کالاهایی را که تا ۵/ ۲ کیلوگرم وزن دارند تا ۱۸ کیلومتر حمل کنند.
با این حال دیو کلارگ، مدیر آمازون، تأکید دارد که این توانایی بخشی از چشمانداز بزرگتر طرحی است که آمازون در پی عملی کردن آن است: استفاده از سرویس "پرایم ایر" برای هر سفارشی با هر آدرسی و در هر زمانی.
چگونگی عبور از موانع در مسیرهای هوایی
پستچیهای پرنده آمازون مسیر خود را با توجه به اطلاعاتی که مشتری در اختیار پرتال آمازون قرار داده، پیدا میکنند. پرسش اینجاست که این پستچیهای خودکار در صورت برخورد با مانع، چطور از آن عبور میکنند و به راه خود ادامه میدهند.
در فیلم تبلیغاتی شرکت آمازون یک هواپیمای بیسرنشین کوچک دیده میشود که کالای سفارش داده شده را از روی ریل مرکز حملونقل شرکت آمازون بلند میکند و سپس جلوی یک خانه مسکونی فرود میآید.
جف بیزاس در مورد این فیلم تبلیغاتی میگوید: «میدانم که مثل یک فیلم تخیلی به نظر میرسد اما اینطور نیست.» او معتقد است روزی، دیدن پستچیهای "پرایم ایر" در آسمان مثل دیدن کامیونهای پست در خیابانها امری عادی خواهد بود.
اما هنوز روشن نیست که پستچیهای پرنده آمازون سفارش مشتریان ساکن محلههای پرجمعیت یا مجتمعهای مسکونی بزرگ را چطور به دست آنها میرسانند.
ممنوعیت پرواز بر فراز تجمعات مردمی
اجرای این طرح در بسیاری از کشورهای دنیا که آمازون در آنها فعال است با مشکلاتی پیش روست. در آمریکا اداره هوانوردی دولت فدرال مشغول بررسی این طرح است. این اداره در پی تنظیم قوانینی برای استفاده احتمالی از هواپیماهای بیسرنشین در حریم هوایی ایالات متحده آمریکا است.
اداره هوانوردی دولت فدرال آمریکا چندی پیش یک نقشه راه منتشر کرد که برای چند سال آینده برنامهریزی شده است. بر اساس این نقشه راه، نخستین مجوز استفاده از هواپیماهای بیسرنشین میتواند سال ۲۰۱۵ میلادی صادر شود.
در سایر کشورها، به عنوان مثال در آلمان، قوانین کمی پیچیدهترند. در آلمان هواپیماهای بیسرنشینی که برای مقاصد تجاری استفاده میشوند به مجوز پرواز نیاز دارند.
این مجوز تنها در یک ایالت از ۱۶ ایالت آلمان اعتبار دارد. از آن گذشته هواپیما باید در محدوده قابل کنترل با چشم حرکت کنند.
در نتیجه در این کشور هواپیماهای بیسرنشین خودکار، آنطور که جف بیزاس در نظر دارد، هنوز مجوز پرواز ندارند.
علاوه بر این، اگر این محدودیت تا زمان عملی شدن طرح شرکت آمازون لغو شود هم مانع دیگری بر سر راه است: در آلمان پرواز هواپیماهای بیسرنشین بر فراز تجمعات مردمی ممنوع است.
دیدگاه شما