به گزارش نافع به نقل از ابنا ـ مردم و رهبران مسیحی در کشور مالاوی در جنوب شرق آفریقا بر این باورند که استفاده از غذای حلال برای سلامتی آنان ضروری است و همانطور که در کتاب مقدس آنها نیز به استفاده از غذای بهداشتی تاکید شده، باعث شده هر روزه تعداد بیشتری از مسیحیان به غذای حلال روی آورند.
پدر "بارناباس سالاکا"، کشیش ارشد کلیسای انگلیکان در منطقه جنوب مالاوی در این باره می گوید ما مسیحیان این مفهوم (حلال) را کاملا پذیرفته ایم، اوایل فکر می کردیم که مسلمانان عمدا اقدام به این عمل کرده اند تا در مسیحیان نفوذ کرده و دین آنها را تغییر دهند و بهمین خاطر ما در پذیرش آن مردد بودیم، اما با گذشت سالها از این جریان ما به این مسئله پی بردیم که این به نفع سلامتی خودمان است، هم سلامتی و هم خرد مذهبی.
وی افزود: حتی در کتاب مقدس مسیحیان نیز تعالیمی وجود دارد که بر استاندارد های بهداشتی مناسب برای مسیحیان تاکید می کند تا از زندگی سالمی برخوردار باشند.
در سالهای اخیر در مالاوی، رهبران مسیحی به همراه پیروانشان به طور کامل مفهوم غذای "حلال" را که جامعه مسلمانان در بخش وسیعی از منطقه مسیحی نشین جنوب آفریقا گسترش داده اند، پذیرفته اند.
به گفته پدر سالاکا هیچ مسیحی واقعی وجود ندارد که تردیدی در مورد حلال داشته باشد و این در راستای همان کتاب مقدس مسیحیان است که ما را بر چگونگی زندگی سالم هدایت کرده است. کتاب مقدس ما را از استفاده غذای آلوده و غذاهایی که به بت ها داده می شود منع کرده و این خود عاملی است تا ما به استاندارد های بهداشتی دست پیدا کنیم، بنابر این هیچ چیز مضری با اصل بودن حلال وجود ندارد.
یکی دیگر از موافقان این مسئله همتای پدر سالاکا، کشیش "امانوئل مباسیا"، بنیانگزار و سرپرست کلیسای انجیل ناب در مالاوی است.
به گفته کشیش امانوئل مباسیا مفهوم حلال عامل ترویج استاندارد های بهداشتی شده است و به همین خاطر جوامع غیر مسلمان را نیز تحت تاثیر قرار داده و این یکی از ویژگی های اسلام است که در آن دین به عنوان بخشی از زندگی به شمار آید.
وی افزود: به عنوان رئیس کلیسا، کاملا مفهوم حلال را به دلیل رویکرد بهداشتی اش قبول دارم و پیروانم را به بهترین شیوه بهداشتی که همان اصول استفاده شده در حلال است، تشویق می کنم.
مسلمانان مالاوی نیز از این مسئله را مایه خوشحالی دانسته و رسیدن مسیحیان به این مسئله را موجب وحدت بیشتر می دانند.
جمعیت مالاوی که در جنوب شرق آفریقا قرار دارد ،نزدیک به ۱۴ میلیون نفر برآورد میشود و اسلام دومین دین بزرگ بعد از مسیحیت در مالاوی بشمار می رود.
دیدگاه شما