پروفسور رضا روز جمعه سفر خود را از کانادا به مقصد فرانکفورت و از آنجا به تهران آغاز کرد.
وی در لحظه ورود به کشور با انبوهی از جمعیت دانشجویان که به استقبال وی آمده بودند ، مواجه شد.
این دانشمند برجسته با ابراز خوشحالی از دیدار جوانان ایرانی آن ها را به توجه به فرهنگ و ادب غنی ایرانی دعوت کرد و به آن ها قول داد تا در مدت اقامت در ایران به صورت مستمر با آن ها دیدار داشته باشد.
پروفسورˈفضل الله رضاˈ تنها فارغ التحصیل دوره اول دانشکده فنی دانشگاه تهران است که بعد از گذراندن دوره کارشناسی در رشته مهندسی برق، در سال 1324 مدرک کارشناسی ارشد را از دانشگاه کلمبیا در آمریکا و دکترای خود را در رشته مهندسی برق از دانشگاه مؤسسه تکنولوژی نیویورک (دانشگاه نیویورک فعلی) دریافت کرد.
پروفسور در سال های 46 13تا 1348 رییس دانشگاه های صنعتی شریف و تهران بود.
وی در سال های 48 13 تا 53 13 سفیر ایران در یونسکو و در سالهای 53 13 تا 1357 سفیر ایران در کانادا و از سال 57 به بعد نیز استاد دانشگاه های ˈکنکوردیاˈ و دانشگاه ˈمگ کیلˈ مونترال کانادا بود.
پروفسور رضا از سال 1357 تاکنون استاد دانشگاه های ˈکنکوردیاˈ مونترال در کبک کانادا و دانشگاه مک گیل است.
وی رییس افتخاری کنفرانس مهندسی برق ایران، استاد افتخاری دانشگاه تربیت مدرس، رییس انجمن علمی ایرانیان در آمریکای شمالی، رییس گسترش زبان و ادب فارسی و مشاور و همکار فعال موسسه های علمی و ادبی زیادی است.
پروفسور رضا یکی از پایه گذاران نظریهˈاطلاعات و مخابرات ˈ در جهان است و تحقیقات گسترده ای در زمینه ظرفیت ˈشنون و ارسال حداکثر اطلاعاتˈ در ˈکانال های مخابراتی نویزدار ˈداشته است.
ˈنظریه اطلاعات و فرایندهای تصادفیˈ، ˈسیستم های خطی آنالیز عمومی ˈ، ˈنظریه سیستم ها و مدارهاˈ، ˈنظریه کنترل سیستم های پویاˈ ، ˈفضاهای خطی ˈو ˈانتقال و تلفات انرژی در شبکه های n دهانه ای ˈ از جمله فعالیت های دیگر اوست.
وی معتقد است که نباید سنت های ملی و دینی را آسان از دست داد و در وضع کنونی جهان، خردگرایی به تنهایی نمی تواند جوامع جهان سوم را با جهش یک روزه به رده اول اقتصاد و فناوری برساند.
پروفسور فضل الله رضا یکی از معتبرترین دانشمندان ایرانی است که با در دست داشتن دکترای الکترونیک از دانشگاه پلی تکنیک نیویورک (1950) و تدریس در بهترین دانشگاه های جهان همچون؛ ام آی تی، سوربن، پلی تکنیک زوریخ، سیراکیوز، کلرادو، مک گیل و... و به انجام رساندن تحقیقاتی کم نظیر درباره نظریه اطلاعات (Information Theory)، نظریه سیستم ها و شبکه های مخابراتی و نوشتن مقاله هایی علمی که به زبان های فرانسوی، روسی، اسپانیایی و... ترجمه شده و دانش پژوهان را در سراسر جهان بهره مند ساخته است.
وی پژوهش های گسترده ای هم در زمینه فرهنگ، شعر و ادب فارسی دارد که در کتاب های ˈنگاهی به شاهنامهˈ، ˈمهجوری و مشتاقیˈ، ˈبرگ بی برگیˈ و تازه ترین اثرش ˈنقدها را بود آیا که عیاری گیرندˈ منتشر شده است .
این دانشمند برجسته قرار است تا یک ماه آینده در کشور مهمان کانون فارغ التحصیلان دانشکده فنی دانشگاه تهران باشد.
دیدگاه شما