وضعیت آب و هوای همدان

خبرگزاری علم و فناوری

**

تاریخ : شنبه 11 آبان 1392 ساعت 09:52   |   کد مطلب: 3298
خاصیت های شگفت انگیز میوه "بِه "
"بِه "درخت کوچکی است که پوست ساقه و تنه آن قهو های بوده و در اکثر نقاط اروپا ، نواحی مدیترانه ، آسیا و آفریقای شمالی می روید .برگهای آن پوشیده از کرک و صاف است . گلهای آن درشت ، برنگ سفید و یا صورتی و دارای پنج گلبرگ می باشد.

به گزارش نافع به نقل از زنگ اول، میوه رسیده زردرنگ، گرد و یا بشکل گلابی است و در سطح آن پوشیده از کرک بوده و دریا طعمی مطبوع ، شیرین و یا کمی ترش است .

سرزمین میوه به، بین دریای خزر و دریای سیاه است، جایی که رشته کوه های کاکاسس (Caucasus) ، شمال ترکیه را به ایران پیوند می دهد.

بیشتر از 4000 سال است که درخت به، در آسیا و مدیترانه می روید. درخت به، برای رویش به دمای کمتر از 7 درجه سانتیگراد احتیاج دارد. در بهار گل های درخت به درمی آیند که رنگ صورتی یا سفید هستند. به، جزو خانواده گلابی و سیب می باشد. ظاهر میوه به، شبیه سیب زرد یا گلابی است.

مزه و طعم میوه به، شبیه سیب است. میوه به کمی خشک، سفت، ترش و شیرین می باشد. مارمالاد، مربا و ژله به بسیار فراوان است.

میوه به همانند سیب، در حین پختن پکتین تولید می کند. پکتین باعث سفت شدن به می شود.

زمانی که چینی ها دارچین و ریواس را و هندی ها نارگیل را برای تجارت می بردند، ایرانی ها (به خصوص اصفهانی ها) به، سیب و زعفران را به کشورهای دیگر می بردند.

در کشورهای خاورمیانه میوه به، یک غذای معمول بود که هم به صورت خام و هم به صورت پخته خورده می شد.

اگر میوه به نرسیده باشد، آن را در دمای اتاق قرار می دهند تا تمام میوه به رنگ زرد درآید و بو دار شود.

حال اگر می خواهید میوه به رسیده را چند روز نگه دارید، آن را در یخچال قرار دهید، ولی به را کنار سیب یا گلابی نگذارید، زیرا ممکن است بوی خوش آن بر روی میوه های دیگر اثر بگذارد.

میوه به را به صورت آبپز و بخارپز تهیه کرده و به عنوان غذا یا دسر مصرف می کنند.

عقاید مردم در مورد میوه به

* در زمان قدیم، زنان دانه به را می کوبیدند و در مقداری آب خیس می کردند و از لعاب به دست آمده ی آن، برای لوله کردن مو و صاف نگه داشتن آن استفاده می نمودند.

* در یونان، افراد به عنوان تشریفات ازدواج از میوه به استفاده می کردند. آنها میوه به را به طرف ارابه عروس و داماد پرت می کردند. آنها بر این عقیده بودند که میوه به نشانه ای از باروری است و آن را به الهه عشق خود تقدیم می کردند.

* در روم یکی از طبیعی دان ها، میوه به را با نام های سیب طلایی، سیب گنجشکی و همینطور سیب مست خوانده بود.

* یک نظریه در مورد به این بود که اگر زنان باردار میوه به را زیاد بخورند، بچه آنها نابغه خواهد شد.

* به علت آنکه میوه به دارای خاصیت اسیدی است، در کشورهایی مثل آلمان و آفریقای جنوبی که غذاهای چرب بیشتر می خورند، شناخته شده است.

* اروپایی ها بر این باورند که میوه به، به هضم گوشت کمک می کند، به همین دلیل با گوشت های چرب، به سرو می شود.

مواد مغذی موجود در به

میوه به دارای مقدار زیادی فیبر غذایی، پتاسیم ، قند و ویتامین C می باشد. این میوه فاقد چربی است.

به طور کلی، یک عدد میوه به با وزن 92 گرم، دارای 52 کیلوکالری، 0/37 گرم پروتئین، 0/09 گرم چربی ، 14/08 گرم کربوهیدرات ، 1/7 گرم فیبر و 0 میلی گرم کلسترول می باشد. بیشترین املاح موجود در به، پتاسیم و فسفر و کمترین آنها روی است. بیشترین ویتامین ها در به، ویتامین C و بعد از آن ویتامین A می باشد.

فواید خوردن به:

اثرات مثبت بر فکر و ذهن، تجدید و احیای روحیه، خوشحال بودن ، از بین برنده افسردگی ناشی از انواع سردردها، تقویت کننده قلب، کبد و معده، مفید برای زخم معده، تحریک کننده اشتها، نرم کننده سینه، ادرارآور، کمک به هضم غذا، جلوگیری از التهاب پلک و استراحت چشمان خسته ؛ به این طریق که چند قاچ به تازه را روی محل درد قرار دهید. از بین برنده بوی بد دهان، خوشبوکردن اتاق ، مفید برای کاهش وزن، به دلیل دارا بودن مقدار زیادی فیبر. اگر شما قصد افزایش وزن دارید، میوه به را مصرف نکنید. ضد سرطان به علت آنکه این میوه دارای آنتی اکسیدان می باشد. کمک به پایین آوردن کلسترول خون، کمک به پایین آوردن فشار خون، به خاطر دارا بودن پتاسیم، کاهش خطرات بیماری های قلبی، به خاطر دارا بودن ویتامین C

تحقیقات نشان داده است که میوه به ممکن است خاصیت ضد ویروسی نیز داشته باشند.

خواص آب به

جلوی خون ریزی را می گیرد. جلوی تهوع و استفراغ غیر ارادی را می گیرد. سردرد را برطرف می کند. از بین برنده تشنگی می باشد.

خواص هسته میوه به (به دانه)

برای درمان ذات الریه، گلودرد، صدای گرفته و خشن مفید است. ضد تب، مفید برای اسهال، لعاب به دانه برای ترمیم زخم ها و سوختگی پوست در اثر آتش بسیار مفید است.

جویدن به دانه برای رفع کندی دندان ها و برای تقویت نیروی جنسی در گرم مزاج ها مفید است.

روغن به را چگونه می توان به دست آورد و چه خواصی دارد؟

به را کاملا بپزید و آب آن را بگیرید و آن را با روغن زیتون بجوشانید، آن قدر که آب آن تبخیر شود و فقط روغن بماند. به این ترتیب روغن به بدست می آید.

روغن به، برای جلوگیری از عرق کردن، سرگیجه، وزوز گوش و تقویت معده و کبد و قلب بسیار مفید است.
خاصیت مربای به

مربای به با عسل برای سلامتی بسیار مفید است و برای تقویت سینه استفاده می گردد.خدا را شکر که همه نعمت در اختیار ما گذاشته است. این ما هستیم که قدر این نعمات را باید بدانیم.

خواص به در احادیث

پیامبرخدا (ص):"خوردن به تیرگی چشم را از میان می برد .

پیامبر خدا (ص):"خوردن به ،سنگینی سینه را ازبین می برد .

پیامبر خدا (ص):" به بخورید که دل را جلا می دهد . خداوند هیچ پیامبری را برنگزیده مگر این که از به بهشتی به او خورانده و نیروی چهل مرد را به او افزوده است .

پیامبر خدا (ص):" هرگاه کسی از شما در قلب خود سنگینی احساس می کند به بخود . "

امام علی (ع):" در حالی که پیامبر خدا یک به در دست داشت ،طلحه بن عبید ا... برایشان وارد شد .پیامبر آن به را نزدیک طلحه برد و فرمود:"ای ابو محمد !این را بگیر که قلب را آرامش و آسایش می دهد . "

امام صادق (ع): پیامبر خدا سه ویژگی در مورد به فرموده اند :قلب را آرامش می دهد ،بخیل را گشاده دستی می دهد و ترسو را دلیر می کند .

امام علی (ع) : خوردن به بر نیروی مرد می افزاید و سستی او را ازبین می برد .

امام علی (ع) : خودن به نیرویی برای قلبی است که ضعیف شده باشد ، معده را پاک می کند ،بر توان دل می افزاید ، ترسو را دلیر می کند و فرزند را نکو می سازد .

امام باقر (ع) : به اندوه اندوهگین را از میان می برد .

امام صادق (ع): به اندوه اندوهگین را می برد همچنان که دست عرق پیشانی را می برد .

امام صادق (ع) : خوردن به مایه توان قلب و بیداری دل است و ترسورا دلیر می کند .

فواید ناشتا خوردن به

پیامبر خدا (ص) : ناشتا به بخورید ؛چراکه حرارت سینه را ازمیان می برد .

امام علی (ع) : روزی در حالیکه پیامبر (ص) یک به در دست داشت ،برایشان وارد شدم .ایشان به خوردن به و دادن پاره هایی از آن به من پرداخت و می فرمود : " ای علی !بخور ،که این هدیه خداوند به من و توست "

پیامبر خدا (ص) : "ای علی ! هر کس سه روز ناشتا به بخورد ،ذهنش صفا می یابد ،درونش از دانش و بردباری می آکند و از نیرنگ ابلیس و سپاهیانش نگه داشته می شود ."

امام صادق (ع):" هر کس ناشتا یک به بخورد ،نطفه اش پاکیزه می شود و فرزندش نیکو می گردد."

خواص به برای زنان باردار

پیامبرخدا (ص): به زنان باردار خود به بدهید ؛چراکه خوی فرزندانتان را نکو می سازد .

پیامبر خدا(ص):بوی پیامبران ،بوی به است و بوی حوریه های آهو چشم ،بوی انگبین و بوی فرشتگان ،بوی گل سرخ و بوی دخترم فاطمه زهرا (س) بوی به و انگبین و گل سرخ .

خداوند هیچ پیامبری را برنینگیخته مگر اینکه از او بوی به می آمده است .به بخورید به زنان باردار خود به بدهید تا فرزندانتان نکو باشند .

پیامبر خدا (ص) : به بخورید و به همدیگر به هدیه دهید ؛چراکه چشم را جلا می دهد و دوستی را در دل می رویاند .به زنان باردار خود هم به بدهید چرا که فرزندانتان را نکو می سازد .

امام صادق (ع) هنگامی که به پسر بچه زیبایی می نگریست فرمود باید پدر این بچه به خورده باشد .

 

دیدگاه شما