به گزارش نافع به نقل از پرس تی وی، زنان عربستاني که قرار بود طبق برنامه در روز شنبه رانندگي کنند پس از آن که مقامهاي سعودي بسياري از آنان را به اتخاذ تدابير قانوني تهديد کردند اين کمپين را لغو کردند. با اين وجود زنان عربستاني در عوض از برگزاري يک «کمپين علني رانندگي» خبر دادند.
نجلا الحريري، فعال عربستاني روز جمعه گفت :«ما براي رعايت احتياط و احترام به هشدارهاي وزارت کشور از بانوان ميخواهيم فردا رانندگي نکنند و اين ابتکار عمل را از کمپين ۲۶ اکتبر به يک کمپين رانندگي علني تغيير دهند.»
شماري از زنان عربستاني ميگويند وزارت کشور با تماسهاي تلفني تهديدآميز از آنان خواست روز شنبه رانندگي نکنند.
ژنرال منصور الترکي، سخنگوي وزارت کشور عربستان سعودي روز جمعه (۳ آبان) اعلام کرد «مشخص است که رانندگي زنان در عربستان سعودي ممنوع است و قانون، عليه متخلفان و کساني که از آنان حمايت ميکنند، اعمال خواهد شد».
مقامهاي سعودي همچنين به فعالان اينترنتي درباره حمايت از اين اقدام اعتراضي برنامه ريزي شده که قوانين رانندگي مختص مردان در اين کشور عربي را به چالش ميکشد، هشدار دادند.
به گفته ژنرال الترکي علاوه بر اجراي قانون مخالفان سايبري «عليه متخلفان»، تدابير ديگري نيز بر ضد «کساني که براي حمايت از اين اعتراض برنامه ريزي شده تجمع ميکنند» اتخاذ خواهد شد.
سازمان عفو بينالملل در ۲۴ اکتبر (۲ آبان) از حکومت عربستان سعودي خواست به حق رانندگي زنان احترام بگذارد.
فيليپ لوتر، مدير برنامه خاورميانه و شمال آفريقاي اين سازمان اظهار داشت، «بسيار عجيب است که در قرن ۲۱ مقامات عربستان سعودي به نقض حقوق زنان براي رانندگي قانوني در اين کشور ادامه ميدهند.»
در عين حال ديدهبان حقوق بشر نيز حمايت خود را از زنان عربستان سعودي که تصميم دارند در اعتراض به ممنوعيت رانندگي پشت فرمان خودروي خود بنشينند، اعلام کرد.
روتنا بيگام، محقق حقوق بشر در امور خاورميانه و شمال آفريقاي سازمان ديدهبان حقوق بشر تاکيد کرد «ديگر زمان پرداختن به چنين تبعيضهاي نظاممندي سپري شده است و رانندگي ميتواند راهي براي اصلاحات در عربستان باز کند.»
دهها تن از زنان عربستاني در سال ۲۰۱۱ نيز در يک اقدام اعتراضي مشابه و براي به چالش کشيدن ممنوعيت رانندگي بانوان در اين کشور گروهي را به نام «ويمن تو درايو» تشکيل دادند. آنها تصاوير و فيلمهايي از خودشان را در حال رانندگي بر روي شبکههاي اجتماعي اينترنت منتشر کردند.
عربستان سعودي تنها کشور جهان است که زنان در آن اجازه رانندگي ندارند. هر چند ممنوعيت رانندگي زنان در عربستان مبناي قانوني ندارد اما بنا بر فتواي علماي وهابي چنين ممنوعيتي اعمال و توسط نيروهاي رژيم آل سعود اجرا شده است. در صورتي که زنان در اين کشور عربي رانندگي کنند بازداشت و دادگاهي ميشوند؛ آنها حتي ممکن است به شلاق نيز محکوم شوند.
دیدگاه شما