وضعیت آب و هوای همدان

خبرگزاری علم و فناوری

**

تاریخ : جمعه 26 مهر 1392 ساعت 07:50   |   کد مطلب: 2966
 هر آنچه باید درمورد پستانك کودکتان بدانید
پستانك ها در رنگ، طرح و شكل نوك یا سرشان از تنوع زیادی برخوردارند و اگر قرار باشد چند تایی از آنها را بخرید، احتمالاً یكی را با سرپستانك گرد انتخاب كنید و دیگری را با سرپستانك ارتودنسی (نوك پستانك های ارتودنسی، گرد و انتهایش پهن است) تا ببینید كودك تان كدام یك را ترجیح می دهد و بیشتر می پسندد.

اندازه پستانك ها به دو گروه تقسیم می شود: یكی از بدو تولد تا شش ماهگی (۰ تا ۶ ماهگی) و دیگری برای كودكان ۶ ماهه و بزرگتر (۶+). حال سوای اندازه یا شكلی كه كودك تان می پسندد، شما باید پستانكی را انتخاب كنید كه محكم بوده و اندازه حایل دور آن حداقل سه سانتیمتر یا بیشتر باشد، طوری كه كودك تان نتواند كل پستانك را داخل دهانش بگذارد. باید تعدادی منفذ تهویه هوا هم روی حایل پستانك وجود داشته باشد تا گردش هوا به راحتی انجام شود. اگر این منافذ نباشد بزاق دهان كودك، پشت حایل پستانك جمع شده و باعث التهاب یا بروز بثورات جلدی روی پوست اطراف دهان می شود.
برای جنس سرپستانك می توانید نوع لاتكس یا سیلیكونی آن را انتخاب كنید. سرپستانك های سیلیكونی محكم تر و سفت تر هستند و راحت تر تمیز می شوند و بو و مزه را به خود جذب نمی كنند. سرپستانك های لاتكسی قابلیت انعطاف پذیری بیشتری دارند و از آنجایی كه نرم تر هستند كودك تان راحت تر آنها را مك می زند. سرپستانك های لاتكسی زودتر دچار ساییدگی می شوند. یادتان باشد كه اگر كودك تان به محصولات از جنس لاتكس حساسیت دارد هرگز سرپستانك لاتكسی به او ندهید چون ممكن است كارش به بیمارستان كشیده شود.

در حال حاضر اكثر پستانك ها فاقد BPA هستند، با این حال روی برچسب آن را بخوانید تا از عدم استفاده BPA در آن مطمئن شوید. وقتی هم پستانكی را برای خرید انتخاب می كنید، دو سه تایی بخرید چون پستانك ها معمولاً زود گم می شوند.

پستانك را چه موقع باید عوض كرد

تعویض پستانك به شدت مكیدن و مدت استفاده كودك تان از آن بستگی دارد. سرپستانك ها معمولاً با گذشت زمان و استفاده مداوم دچار ساییدگی و فرسودگی می شوند بنابراین هرازگاهی سرپستانك را به دقت نگاه كنید و مراقب هر گونه تغییر رنگ، سوراخ و پارگی باشید چون در این گونه موارد سرپستانك هنگام مكیدن متلاشی شده و كودك تان را در معرض خفتگی قرار می دهد. برخی سرپستانك ها هم به مرور زمان چسبانك و نوچ می شوند، آنها را هم دور بیندازید. پستانك ها خیلی گران نیستند بنابراین بهتر است به محض رویت علائم تیرگی و پوسیدگی، آن را عوض كنید.

پستانك را چطور باید تمیز كرد

قبل از اینكه پستانك را برای بار اول به كودك تان بدهید، آن را با آب و صابون بشویید و خوب آب بكشید. پس از آن، مرتب پستانك را با آب داغ و صابون بشویید و آب بكشید. برای جلوگیری از آلودگی قارچی پستانك می توانید روزی یك بار آن را به مدت چند دقیقه در مقدار مساوی سركه سفید و آب قرار دهید، بعد خوب آبكشی كنید و بگذارید كاملاً خشك شود.

اگر كودك تان پستانكش را روی زمین می اندازد، هر بار آن را زیر آب داغ بگیرید و بعد به او بدهید (هرگز پستانك را داخل دهان خودتان نكنید). اگر هم پستانك را در پیاده رو انداخت، حتماً آن را با آب داغ و صابون بشویید. برای این گونه مواقع بهتر است یك پستانك یدكی (زاپاس) همراه خود داشته باشید.

دو نكته مهم

ـ هرگز از زنجیره های پلاستیكی یا روبان و نخ و ریسمان برای متصل كردن و نزدیك نگاه داشتن پستانك به كودك تان استفاده نكنید. این كار ممكن است باعث خفگی او شود. اگر می خواهید پستانك را نزدیك كودك تان نگاه دارید، از یك گیره یا سنجاق پوشك بچه استفاده كنید.
ـ هرگز سرپستانك كودك تان را به چیزی ـ مخصوصاً مواد شیرین ـ آغشته نكنید چون باعث پوسیدگی دندان ها می شود و در آنها حفره ایجاد می كند. عسل هم برای كودكان زیر یك سال اصلاً مناسب نیست چون ممكن است باعث بروز بوتولیسم ـ نوعی مسمومیت كشنده غذایی ـ شود.
منبع: افکار نیوز

 

دیدگاه شما