وضعیت آب و هوای همدان

خبرگزاری علم و فناوری

**

تاریخ : شنبه 4 اسفند 1403 ساعت 13:06   |   کد مطلب: 43687
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ملایر از مرمت و بازسازی سه مسجد تاریخی در این شهرستان خبر داد. مسجد سیفیه، مسجد روستای توچغاز و مسجد باب‌الحوائج روستای ننج با تأمین اعتبار لازم تحت عملیات مرمت و بازسازی قرار گرفته‌اند.

ابراهیم جلیلی، رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ملایر، اعلام کرد که حفظ و مرمت آثار و بناهای تاریخی، به‌ویژه مساجد، از اولویت‌های این اداره است و در صورت تأمین اعتبار، این پروژه‌ها در دستور کار قرار می‌گیرند.

وی با اشاره به مرمت مسجد تاریخی سیفیه افزود: پله‌های ورودی این مسجد که به دلیل ارتفاع زیاد تردد را دشوار کرده بود، با مشارکت اداره اوقاف و امور خیریه و همکاری هیئت امنا در حال بازسازی است تا ورود و خروج نمازگزاران تسهیل شود.

مسجد سیفیه؛ یادگار دوره قاجار

به گفته جلیلی، مسجد تاریخی سیفیه در منطقه پارک سیفیه، خیابان سهراب زند، واقع شده و یکی از بناهای سنتی و قدیمی ملایر است که توسط مرحوم سلطان محمد میرزا، معروف به حاج سیف‌الدوله، پسر عضدالدوله و نوه فتحعلی‌شاه قاجار ساخته شده است.

وی افزود: مرحوم سیف‌الدوله در توسعه ملایر نقش بسزایی داشته و از جمله اقدامات او می‌توان به احداث پارک سیفیه، مسجد و حمام اشاره کرد. قدمت این مسجد بیش از ۱۵۰ سال تخمین زده می‌شود.

این بنای تاریخی دارای شبستانی با معماری سنتی و زیبایی خاصی است که با شش ستون آجری مستحکم شده است. همچنین، مسجد سیفیه دارای یک محراب آجری زیبا و هشت طاق‌نما است که چهار طاق در سمت غرب و چهار طاق در سمت شرق شبستان قرار گرفته‌اند.

مرمت مساجد تاریخی روستاهای توچغاز و ننج

جلیلی همچنین از مرمت مسجد روستای توچغاز خبر داد و اظهار کرد: این مسجد بخشی از بافت قدیمی روستا محسوب می‌شود و از نظر ویژگی‌های معماری، نمونه‌ای شاخص از بناهای دوره قاجار است.

وی افزود: مسجد توچغاز دارای پلانی مربع‌شکل است و در دهه‌های اخیر بخش‌هایی به فضای اصلی آن اضافه شده است. این مسجد از محل اعتبارات سفر رئیس‌جمهوری مورد مرمت و بازسازی قرار گرفته است.

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ملایر همچنین به مرمت مسجد تاریخی باب‌الحوائج در روستای ننج اشاره کرد و گفت: این مسجد از نظر معماری شباهت زیادی به مسجد توچغاز دارد و دارای شش دهنه طاق و ستون‌های آجری مستحکم است.

جلیلی در پایان تأکید کرد که مرمت این بناهای ارزشمند، گامی در جهت حفظ هویت تاریخی و فرهنگی شهرستان ملایر است و با تأمین اعتبارات لازم، روند بازسازی دیگر بناهای تاریخی نیز ادامه خواهد داشت.

انتهای خبر/

دیدگاه شما

آخرین عناوین سایت