محمد مهدی شاهقدمی در گفتگو با خبرنگار ما، ضمن تأیید درخواست نماینده ولی فقیه، اظهار داشت: «دبیر امر خودکشی دانشگاه علوم پزشکی است و پیشنهاد میکنم عملکرد ۲۲ دستگاه را از دانشگاه دریافت کنید و گزارش بودجههای فرهنگی در حوزههای مختلف اجتماعی، پیشگیری مفصل است که تهیه خواهد شد و در جلسات ماه بعد شورای فرهنگ عمومی ارائه خواهد شد.»
این اظهارات در حالی مطرح میشود که انتظار میرفت سازمان بهزیستی به عنوان متولی اصلی کاهش آسیبهای اجتماعی، آمادگی بیشتری برای ارائه گزارشهای شفاف و دقیق در این خصوص داشته باشد. اما به نظر میرسد مدیرکل بهزیستی ترجیح میدهد مسئولیت این امر را به دانشگاه علوم پزشکی واگذار کند.
کارشناسان معتقدند: این رویه نشاندهنده عدم هماهنگی و مسئولیتپذیری دستگاههای متولی در حوزه کاهش آسیبهای اجتماعی است.
انتظار میرود دانشگاه علوم پزشکی با جدیت بیشتری به این موضوع ورود کرده و گزارش جامعی از عملکرد دستگاهها در حوزه پیشگیری از خودکشی و سایر آسیبهای اجتماعی ارائه دهد.
رسانهها نیز خواستار شفافسازی هرچه سریعتر بودجههای فرهنگی و عملکرد دستگاههای متولی هستند، آنها معتقدند که حق دارند بدانند بودجههایی که برای کاهش آسیبهای اجتماعی اختصاص مییابد، چگونه هزینه میشود و چه نتایجی به همراه داشته است.
شورای فرهنگ عمومی استان همدان نیز موظف است با جدیت بیشتری به این موضوع ورود کرده و از دستگاههای متولی پاسخگو بخواهد. انتظار میرود جلسات ماه آینده این شورا با حضور نمایندگان دستگاههای مختلف و رسانهها برگزار شود تا به صورت شفاف و علنی به پرسشهای پاسخ داده شود.
کارشناسان معتقدند: تأخیر در ارائه گزارشهای بودجهای میتواند دلایل مختلفی داشته باشد از جمله:
عدم شفافیت: ممکن است برخی دستگاهها تمایلی به ارائه گزارشهای شفاف و دقیق از نحوه هزینه کردن بودجهها نداشته باشند.
عدم هماهنگی: عدم هماهنگی بین دستگاههای مختلف در تهیه و ارائه گزارشها میتواند یکی دیگر از دلایل این تأخیر باشد.
کمکاری: ممکن است دستگاههای متولی به اندازه کافی به این موضوع اهمیت ندهند و در تهیه گزارشها تعلل کنند.
شهروندان همدانی نیز خواستار شفافسازی هرچه سریعتر بودجههای فرهنگی هستند. آنها معتقدند که حق دارند بدانند بودجههایی که از جیب آنها پرداخت میشود، چگونه هزینه میشود و چه نتایجی به همراه داشته است.
انتهای خبر/
دیدگاه شما