به گزارش نافع، چند ساعتی تا لحظه پایان سال 97 و آغاز سال جدید باقیمانده، سری به بازار زدیم، مردم همچنان در جنب و جوش بوده و در حال خرید کردن هستند.
فروشندگان سبزه و ماهی قرمز اجناس خود را حراج گذاشتهاند تا زودتر فروش کنند و به خانه بروند.
در پیاده راه بوعلی و میدان امام مردم با عجله حرکت میکنند گویا هرچه به ساعات پایانی نزدیکتر میشوی سرعت مردم افزایش مییابد، دوست داری گوشهای بنشینی و با دوربین عکاسی این تکاپوی مردم را عکس بگیری.
این تکاپو و خرید کردنها برای عید و نونوار شدن در بازار و راستهبازارهای همدان ساری و جاری است، کودکانی را میبینی که با کیسههای لباس نو به دست، غرق در شور و حال بیصبرانه منتظرند تا لباسهای نوی عید را به تن کنند.
آمد و شد در بازار همدان آن چنان به هم فشرده است که راه رفتن را برای همه سخت کرده، کاغذهای رنگ و وارنگ قیمتها در پشت شیشه فروشگاهها چشمها را به خود معطوف میکند و پس از آن مغز فرمان ورود میدهد.
قیمت پوشاک در پیاده راه بوعلی از 11 هزار تومان آغاز میشود، عدهای جلوی مغازهها فریاد میزنند و شما را به دیدن از اجناس داخل مغازه دعوت میکنند. خریداران که اکثر آنها خانمها هستند در حال چانه زدن برای تخفیف بیشترند.
بازارگرمیها در همه فروشگاهها و مغازهها به چشم میخورد، با خانمی که در حال خرید مانتو است گفتوگو میکنم و نظرش را در مورد قیمتها میپرسم، این خانم گفت: خوب قیمتها نسبت به سال قبل گرانتر شده اما من تخفیف خوبی گرفتم.
وی در پاسخ سوالم که جنس ایرانی خریدید یا خارجی، اظهار کرد: من اصلا به سمت جنس خارجی نرفتم به دو علت یکی اینکه خیلی گرانتر است و دوم اینکه مدل آن لباسها را دوست ندارم، من علاقه به لباسهای سنتی خودمان دارم.
همانطور که مغازهها را نگاه میکنم، پسر جوانی را میبینم که به همراه پدرش در حال نگاه کردن کفشهای یک مغازه است و فروشنده به اصرار میخواهد کفش مارکدار را به آنها بفروشد، آنها تکتک کفشها را قیمت میکنند و در آخر دست خالی بیرون میآیند.
به دنبال آنها میروم و خود را معرفی میکنم، پدر آن پسر نوجوان گفت: قیمت کفشها خیلی بالا بود نزدیک 300 هزار تومان و بودجه من نمیرسد در ضمن من دنبال جنس خارجی نیستم.
وی افزود: ترجیح میدهم اگر پولی که میخواهم بدهم به کالا و جنس خودمان بدهم نه کالای بیگانه.
اینکه گرانی کالاهای خارجی باعث شده افراد زیادی از تب و تاب کالای خارجی و مارک بیافتند بسی جای خوشحالی دارد و شاید این تنها مزیت این گرانی در سال 97 بوده است.
برای بررسی بیشتر با رئیس اتحادیه پوشاک همدان تماس گرفتم،
حجت ناصری در گفتوگو با خبرنگار نافع اظهار کرد: خرید امسال مردم مانند سال قبل نبود و از شدت استقبال کاسته شده، اما همچنان خرید ادامه دارد، نه زمستان از زمستان میگذرد و نه مردم از خرید شب عید.
وی افزود: از دهه دوم بهمن ماه تا دهه اول اسفند ماه مردم لباسهای بچهگانه تهیه میکنند پس از آن نوبت به خانمها میرسد که تقریباً تا 25 اسفند ماه خرید خود را انجام میدهند و در نهایت آقایان هستند که از 26 اسفند خرید خود را آغاز میکند.
رئیس اتحادیه پوشاک همدان به کنایه ادامه داد: در واقع آقایان پس از خرید خانواده، اگر پولی باقی ماند برای خودشان چیزی میخرند.
وی تصریح میکند: امسال با توجه به همکاری که مسؤولان با اصناف برای برگزار نکردن نمایشگاه بهاره به عمل آوردند، 180 واحد صنفی پوشاک مجوز فروش فوقالعاده دریافت کردند و اجناس خود را برای رفاه حال مردم با کمترین سود ممکن به فروش رساندند.
ناصری با تأکید بر اینکه هیچ نوع کمبودی در بازار وجود ندارد، گفت: امسال سال بسیار خوبی برای تولیدیها بود و توانستند محصولات بسیاری تولید کنند به طوری که اکثر اجناس موجود در بازار تولید داخل هستند.
وی با اشاره به اینکه کمتر از 10 درصد جنس خارجی در بازار است، اظهار کرد: این رویداد باعث تقویت تولید داخل و ایجاد شغل برای کارگران ماهر داخلی میشود.
اما از لباس نوی عید به عنوان مهمترین نشانه عید به ویژه برای کودکان که بگذاریم، سراغ یکی از معروفترین شیرینیفروشهای همدان میرویم.
ویترینهای مغازه پر از شیرینیهای ریز و رنگارنگ خوشمزهای است که فقط سالی یکبار درست میشوند و با آن شکل زیبایشان نوید عید میدهند.
رئیس اتحادیه قنادان و آجیل فروشان همدان نیز در گفتوگو با نافع اظهار کرد: سه روز آخر سال بیشترین تقاضا برای شیرینی وجود دارد چرا که خانوادهها سعی میکنند برای تازگی بیشتر شیرینی در روزهای آخر خرید کنند.
محمد ارغوان با بیان اینکه واحدهای صنفی آجیل و شیرینی در نوروز نیز به ارائه خدمات میپردازند افزود: واحدهای صنفی تولید و عرضه سوغات در ایام عید نیز میزبان مردم به ویژه مسافران خواهند بود.
وی ادامه داد: استقبال از بازار شیرینی به مانند هر سال مطلوب است اما در حوزه آجیل با افت مواجه هستیم.
ازغوان با بیان اینکه همه واحدهای صنفی آجیلفروش محصولات خود را با تخفیف عرضه میکنند، اظهار کرد: از مردم میخواهیم که به اندازه توان مالی خود به خرید آجیل بپردازند تا چرخش مالی در این بخش نیز رخ دهد.
وی با اشاره به اینکه حدود 500 نفر در 120 واحد صنفی آجیلفروشی فعالیت میکنند خاطرنشان کرد: بازار عمده این واحدهای صنفی در شب عید است و کارگران این واحدهای صنفی به نوروز چشم دارند.
هرچند سال 97 سالی سخت برای همه مردم ایران بود و با مشکلات اقتصادی و معیشتی بسیاری دست و پنجه نرم کردند اما میخواهند با خرید عید هر چند اندک، تلخی اقتصادی این سال را به شیرینی برکت سال بعد گره بزنند و قطعا در قلب و زبان همه این مردم یک دعای مشترکی وجود دارد و آن هم اینکه خدا برای سال بعد به زندگی همه خیر و برکت بدهد.
انتهای پیام/
دیدگاه شما