به گزارش نافع، رشید حیدریمقدم در همایش تجلیل از جهادگران عرصه سلامت همدان در سالن همایشهای دانشگاه علوم پزشکی استان اظهار کرد: طبق آخرین وضعیت ۱۰۶ میلیون و ۳۶۰ هزار نفر در دنیا به کرونا مبتلا شدند که ۲ میلیون و ۳۲۰ هزار نفر فوت کردند.
وی با بیان اینکه این بیماری با تمام مشکلاتی که در کشور ایجاد کرد ما را به یک خود باوری علمی، آکادمیک و توانمندی اجتماعی بسیار بزرگ رساند گفت: با بحرانی که وجود دارد متاسفانه سیاهنمایی هم دیده میشود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ابن سینا با تاکید به اینکه زمانی این بحران اتفاق افتاد، تمرکز رسانههای معاند این بود که چطور میتوانیم مدیریت کنیم اما با وجود تحریمها ما به یک خودباوری عظیمی رسیدیم افزود: در روزهای ابتدایی با کمبود ماسک مواجه بودیم اما امروز به جز همدان میتوانیم ۱۲ استان را هم از لحاظ ماسک و وسایل حفاظت فردی تامین کنیم.
وی با اشاره به اینکه دیروز بیش از ۵ هزار مرگ در اثر کرونا در آمریکا ثبت شد گفت: برخی از دوستان در دانشگاه هاروارد اظهار دارند که همین الان هم با بحران کمبود وسایل حفاظت فردی مواجه هستند.
حیدریمقدم با بیان اینکه توانستیم تست "پی سی ار" را بسازیم اما هیچ کشوری در دنیا فکر نمیکرد بتوانیم در مدت زمان کم موفق به این مهم شویم افزود: امروز جزو معدود کشورهایی هستیم که میتوانیم روی سه واکسن همزمان کار کنیم.
وی با اشاره به اینکه همه جا به ایدهآلها فکر میکنیم که شاید ماورایی باشد و در تصور واقعی وجود نداشته باشد گفت: در حال حاضر در اتحادیه اروپا بحران بیماری وجود دارد و در آنجا انتخاب بیمار برای مرگ و نه برای سلامت است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ابن سینا با اشاره با اینکه باید قدر داشتههای خود را بدانیم عنوان کرد: اتفاقات علمی زیادی در کشور رخ داده و دانشمندان بزرگی برای سرزمین خود تلاش میکنند و شبانه روز زحمت میکشند که باید قدر آنها را بدانیم.
وی با بیان اینکه کار و مدیریت در حوزه سلامت مثل کشتی در دریای متلاطم و یک گردابی است که باید مدیریت روی آن باشد و حرکت رو به جلو داشت افزود: خوشبختانه اتفاقات خوبی در استان افتاده و در این بحران کرونا تعداد دستگاههای دیالیز از ۸۵ به ۱۷۲ مورد رسیده است.
حیدری مقدم با اشاره به اینکه ۶ دستگاه "سی تی اسکن" در بیمارستانهای استان نصب شده است خاطرنشان کرد: تعداد تختهای "آی سی یو" ۱۲۳ مورد بود که به ۲۴۲ تخت افزایش یافته است.
وی با اشاره به اینکه واکسیناسیون در آمریکا در بحران کرونا به زیر ۴۰ درصد رسیده اما در کشور ایران بالای ۹۷ درصد است گفت: این مهم نشان میدهد توانمندی و ظرفیتی که در کشور وجود دارد میتواند بسیار موثر باشد.
مدیریت خوب طلاب جهادی در بیمارستانهای همدان
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ابن سینا با بیان اینکه در استان همدان با کمک نماینده ولی فقیه در استان گروههای مردمی شکل گرفت و مشکلی در تهیه اقلام حفاظت فردی نداشتیم افزود: آیتالله اصفهانی؛ مدیر حوزه علمیه همدان نیز نسبت به حضور طلاب در بیمارستانها مدیریت خوبی داشتند.
وی تصریح کرد: ابتدا در خصوص حضور طلاب در بیمارستانها خیلی موافق نبودم و نگران انتقال بیماری از آنها به خود و خانوادههایشان بودم اما خوشبختانه توانستند خوب از خود حفاظت کنند و خدمات خوبی ارائه دهند.
حیدریمقدم با بیان اینکه با کمک سپاه استان طرح شهید سلیمانی به خوبی انجام شد افزود: ۸ هزار تخت قرنطینه فعال شد که خوشبختانه فعلا نیازی به آنها نشده است.
وی از آموزش ۱۲ هزار نیروی بسیجی در بهرهمندی از آنها طی مواقع بحرانی خبر داد و گفت: هیچ بحران غیرقابل کنترلی در استان نداشتیم و پذیرش بیماران به خوبی انجام شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ابن سینا با بیان اینکه ۱۲ دستگاه اکسیژنساز به ظرفیت استان اضافه شد که در بحران سوم کرونا بسیار موثر بود گفت: پیک اول با ۴۰۰ بیمار بستری با ۴ فوتی در روز، پیک دوم با ۶۲۵ بیمار بستری با ۶ تا ۸ فوتی در روز و پیک سوم با ۱۲۵۰ بیمار بستری و بین ۱۳ تا ۱۵ فوتی در روز مواجه بودیم.
وی با تاکید به اینکه نگرانی بسیار جدی برای پیک چهارم داریم و خواهشمندم همه کمک کنند تا از این بحران عبور کنیم افزود: اگر تا پایان بهمنماه و هفته اول اسفندماه مدیریت کنیم عید نوروز خوبی خواهیم داشت و وارد پیک چهارم نخواهیم شد.
حیدری مقدم با بیان اینکه کمتر از دو درصد دنیا در معرض دریافت واکسن هستند و برای ۹۸ درصد نه واکسنی تهیه شده و نه زده شده است گفت: در ایران اقدامات لازم انجام شده و واکسن روسیه که وارد شده طبق اظهار نظر علمی ۹۱.۶ درصد اثربخشی دارد و ۴.۲ میلیون دز آن خریداری شده است.
وی بیان کرد: این واکسن برای افراد بالای ۱۸ سال تزریق میشود و دو دوز باید زده شود که دز اول آبی و دز دوم قرمز است که بعد از ۲۱ روز دز دوم زده میشود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ابن سینا با اشاره به اینکه از هفته آینده این واکسن توزیع میشود افزود: سه واکسن نیز خودمان داریم که امیدواریم حداکثر اردیبهشت یکی از واکسنها وارد بازار شود.
وی با تاکید به اینکه هر سه این واکسنها میتوانند وارد بازار شوند خاطرنشان کرد: مسوولیت اجتماعی همه ما ایجاب میکند که آرامش داشته باشیم و تلاش کنیم از این بحران کرونا در چند ماه آینده عبور کنیم.
حیدری مقدم با بیان اینکه از همه همکارانم که در این شرایط یاریگر بودند قدردانی میکنم گفت: تا دیروز ۳ هزار و ۶۰۴ نفر از همکاران مبتلا به کرونا شدند و دو نفر نیز به شهادت رسیدند.
وی بیان کرد: خوشبختانه همکاری خوبی را در فضای استان شاهد هستیم و هیچ کسی فضای کرونا را سیاسی نمیکند که امیدواریم بتوانیم از این بحران بیماری به زودی عبور کنیم.
انتهای پیام/
دیدگاه شما