دانلود نرم افزار موبایل اندروید ریکاوری
آخرین قیمت سکه و طلا
دکه روزنامه و نشریات
وضعیت آب و هوای همدان

 

 

 

 
تاریخ : سه شنبه 23 خرداد 1396 ساعت 13:46   |   کد مطلب: 27626
رئیس اداره دامپزشکی اسدآباد با اطمینان دادن به مردم اسدآباد برای بهداشتی بودن گوشت در قصابی‌ها، گفت: عدم بازگشایی کشتارگاه دام سنتی این شهرستان به دلیل عدم رعایت موارد بهداشتی یک مزیت برای پیشگیری به موقع از این بیماری بود.

به گزارش نافع به نقل از خبرنگار آوای سیدجمال؛ امسال با آغاز فصل گرما برای اولین بار گزارشی از شیوع یک بیماری تب‌دار عفونی در کشور ایران مشاهده شد که ترس و وحشت مردم را برانگیخت.

این بیماری که به نام  «تب کریمه کنگو» معروف است، به عنوان یک بیماری حاد تب‌دار و خونریزی دهنده از طریق گزش کنه یا تماس با خون یا ترشحات یا لاشه دام و انسان آلوده منتقل می‌شوند.

این بیماری در تعداد انگشت شماری از استان‌ها شیوع پیدا کرد و موجب مرگ تعدادی از هموطنان ایرانی شد و همین موجب ترس و وحشت مردم شده و نسبت به خرید گوشت ممانعت کردند.

در طی چند روز اخیر سری به تعدادی از قصابی‌های سطح شهر زدیم که قصابان از عدم خریداری گوشت گوسفندی و گوساله می‌گفتند، البته یکی از دلایل عدم خریداری این مهم، کاهش قدرت خرید مردم است؛

از دیگر دلایلی که شاید در عدم خریداری گوشت از سوی مردم باشد، نگرانی آنان از وجود بیماری«تب کریمه کنگو» است که برای اطمینان خاطر به مردم این شهرستان نشستی با رئیس اداره دامپزشکی اسدآباد داشتیم؛

عادل بصیری‌محمدپور با بیان اینکه «تب کریمه کنگو» در فصل گرما شیوع پیدا می‌کند و برای اولین بار در کشورهای همسایه مشاهده شده است، اظهار کرد: این بیماری یکی از بیماری‌های مشترک بین انسان و دام است که افرادی مانند دامداران، ذابحین، کارگران کشتارگاه‌ها، قصابان و افراد مرتبط با دام را تهدید می‌کند.

وی با اطمینان دادن به مردم شهرستان اسدآباد برای عدم مشاهده این نوع بیماری در این شهرستان، گفت:  کشتارگاه دام اسدآباد به دلیل عدم رعایت موارد بهداشتی در گذشته تعطیل شده بود و همین امر موجب شد تا ما بیشتر از دیگر شهرستان‌ها از عدم بروز این بیماری اطمینان خاطر داشته باشیم.

رئیس اداره دامپزشکی شهرستان اسدآباد ادامه داد: ذبح دام‌های این شهرستان در کشتارگاه صالح آباد انجام می‌شود و بعداز 24 ساعت در سردخانه این کشتارگاه به قصابان تحویل داده می‌شود وهمین هم موجب شده تا ویرورسی که از آن گوشت وجود داشته، از بین برود و در کنترل بیماری ما را کمک کند.

وی گفت: کشتارگاه‌های دام صنعتی به دلیل رعایت همه موارد بهداشتی و داشتن سیستم پیش سرد از مزیت‌های خوبی برخوردار هستند و کمتر در معرض بروز این بیماری‌ها قرار می‌گیرند، گفت: باید کشتارگاه دام این شهرستان نیز از کاربری سنتی به صنعتی تغییر یابد و با رعایت تمام موارد بهداشتی آغاز به کار کند.

بصیری‌محمدپور با بیان اینکه بیماری تب کریمه کنگو هیچ گونه علائمی ندارد و خطر انتقال بیماری در انسان طی ذبح حیوان آلوده و یا یک دوره کوتاه پس از ذبح حیوان آلوده نیز وجود دارد، گفت: مردم سی کنند گوشتی که خریداری میکنند را با دستکش خرد کرده و طی 24 ساعت در یخچال نگهداری کنند.

وی به سپماشی واحدهای دامی در سطح شهرستان اشاره کرد و گفت: با بروز این بیماری در دیگر استان‌ها ما اقدام به سمپاشی 38 هزار مترمربع از واحدهای دامی شهرستان کردیم که در این زمینه دو هزار دام سنگین و 40 هزار دام سبک سمپاشی شدند.

رئیس اداره دامپزشکی اسدآباد یادآور شد: 45 لیتر سم برای سمزدایی واحدهای دامی به مددجویان کمیته امداد و 80 لیتر به بخش خصوصی و 40 لیتر به واحدهای صنعتی داده شد تا در زمینه پیشگیری از این بیماری استفاده کنند، البته این سم زدایی به صورت رایگان بوده است.

وی از برگزاری دوره آموزشی قصابان در سطح شهرستان اسدآباد برای پیشگیری از بیماری «تب کریمه کنگو» خبر داد و گفت:  البته آموزش‌ها در سطح مساجد هم در حال انجام است.

بصیری‌محمدپور افزود: فرمانداری و بخشداری‌ها را هم در جریان برنامه پیشگیری از این بیماری قرار داده ایم تا در صورت مشاهده این چنین مواردی اداره امپزشکیرا در جریان بگذارند.

وی بر خریداری گوشت از سوی شهروندان از مراکز معتبر با داشتن مهر و برچسب لاشه‌ها و تاریخ تولید در آن تأکید کرد.

انتهای پیام/ن

دیدگاه شما

آخرین عناوین سایت