دانلود نرم افزار موبایل اندروید ریکاوری
آخرین قیمت سکه و طلا
دکه روزنامه و نشریات
وضعیت آب و هوای همدان
موسسه خیریه نسیم وصال

 

 

تاریخ : یکشنبه 6 دی 1394 ساعت 11:45   |   کد مطلب: 17854
امروزه و در عصری که صنعت و فناوری بر همه ابعاد زندگی انسان سایه انداخته و حتی دامنه آن به سفره های ایرانی که روزگاری، سلامت و مرغوبیت غذاهایش شهره جهان بود؛ باز شده؛ کمتر خانه ای را می توان یافت که از محصولات صنعتی که بسیاری از آن ها سالم نیستند، استفاده نکند.

به گزارش نافع، در گذشته زنان با سلیقه ایرانی، بسیاری از چاشنی های مورد نیاز در آشپزخانه را خود تهیه می کردند، اما گسترش زندگی شهرنشینی، اشتغال بانوان، کوچکتر شدن منزل و گسترش برخی فرهنگ های غلط موجب منسوخ شدن این کارها شده و محصولاتی چون ترشی، سس، مربا و رب گوجه فرنگی را که کاربرد بسیاری در پخت و پز دارد از مغازه تهیه می کنند.

البته هستند افرادی که ترجیح می دهند مانند گذشته از محصولات سنتی و دست ساز استفاده کرده و اقلام مورد نیاز خود را از مکان هایی که به اصطلاح "محصول خانگی" می فروشند، تهیه می کنند؛ مکان هایی که شاید محصولشان خیلی هم "خانگی" و قابل اعتماد نباشد.

عرضه رب گوجه فرنگی خانگی حاوی مواد سمی و سرطان زا به مقدار زیاد در بازار همدان، نمونه این مدعا است که معلوم نیست از چه زمان در حال توزیع بوده و چه کسانی در این زمینه مقصر بوده اند.

 

سرطان و ناباروی حاصل استفاده از رب‌های سمی

 

مدیر آزمایشگاه غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی همدان در این باره به خبرنگار ما گفت: مقدار زیادی از رب های خانگی از سطح بازار، جمع آوری و پس از انجام آزمایش های لازم مشخص شد که بخش زیادی از رب های خانگی دارای نگهدارنده بنزوات سدیم به مقدار خیلی زیاد و نزدیک به هزار و 200میلی گرم در کیلوگرم و حتی بیشتر هستند.

علی حشمتی تصریح کرد: بنزوات سدیم، یک ترکیب نگهدارنده است که مانع کپک زدن رب میشود و استفاده از این ترکیب تنها به مقدار اندک در تولید برخی از محصولات چون نوشابه و انواع سسها مجاز است، اما استفاده از آن در تهیه رب گوجه فرنگی ممنوع است.

وی اعلام کرد: در  واقع این رب ها، همان رب های  صنعتی کارخانه ها است که تاریخ مصرف آنها گذشته و با اضافه کردن مواد نگهدارنده، مجددا در سطح بازار پخش می شوند و به نوعی می توان نام "رب فله ای" را بر آن ها نهاد.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان بیان کرد: کپک زدن رب، نشان دهنده طبیعی بودن آن است و این موضوع در مدت کمتر از دو تا سه روز در دمای اتاق روی میدهد، اما کپک نزدن، نشانگر حضور یک ترکیب نگهدارنده در این محصول است.

حشمتی خاطرنشان کرد: بنزوات سدیم نگهدارنده ای است که نه تنها استفاده بیش از حد مجاز آن بسیار خطرناک و سرطان زا است؛ بلکه براساس آزمایش هایی که روی حیوانات صورت گرفته بر باروری تأثیر منفی گذاشته و موجب نازایی می شود.

 

تخریب DNA و بیش فعالی، محصول تلخ بنزوات سدیم

همچنین پروفسور پیتر پایپر در دانشگاه شفیلد معتقد است که بنزوات سدیم به تنهایی می‌تواند به اجزای حیاتی DNA در میتوکندری سلول آسیب برساند و آن‌ها را غیرفعال کند.

میتوکندری در سلول در تولید انرژی نقش دارد و اگر آسیب ببیند سلول مختل شده و ممکن است وارد آپوپتوز شود.

بیماری‌های زیادی امروزه به آسیب DNA نسبت داده می‌شود مانند پارکینسون و سایر بیماری‌های نابودی مغز و اعصاب (آلزایمر، هانتینگتون و ...) و از همه مهتر، فرایند پیری جز این موارد است.

پروفسور جیم استیونسن از دانشگاه ساثمپتن نیز می‌گوید: « ترکیبات خاصی از رنگ‌های غذایی مصنوعی و نگهدارنده‌ غذایی بنزوات سدیم با افزایش رفتار بیش‌فعالی در کودکان در ارتباط است".

متاسفانه این ماده نگهدارنده، امروزه در غذاهای اسیدی مانند چاشنی‌های سالاد، سرکه، نوشابه‌های گازدار، مرباها، آبمیوه‌ها، ترشی‌جات و سس‌ها و برخی داروها و شامپوها به کار می‌رود.

 

متخلفان را معرفی کنید

حال با مشخص شدن این اقدام باورنکردنی و غیر انسانی برخی تولیدکنندگان و فروشندگان باید دید چه کسانی در این ماجرا مقصر بوده و چند وقت است که این محصولات به اصطلاح "خانگی" را به خورد مردم می دهند؟

اینکه کارخانه داران بتوانند محصولات تاریخ گذشته و "روی دست باد کرده" خود را با اضافه کردن ترکیبات سمی روانه بازار کنند؛ نشان از کوتاهی و غفلت متولیان امر دارد که بازرسی و نظارت مرتب بر این واحدهای تولیدی نداشته و در زمان مناسب، اقدام به معدوم ساختن محصولات تاریخ گذشته نکرده اند.

 دستگاه هایی چون بهداشت، استاندارد و هر اداره مسئول در این زمینه، مقصر بوده و باید پاسخگو باشند که چرا از وظیفه خود غافل شده اند.

بد نیست؛ مسئولان این دستگاه ها، سری به مطب پزشکان متخصص سرطان و بیماری های غیرواگیر که متاسفانه در چند سال گذشته، روند رو به افزایشی را داشته بزنند و ببینند حاصل کوتاهی و غفلت آن ها، رنج و تلخ کامی صدها و بلکه هزاران انسان دردمندی است که از سنین بسیار کم تا کهنسالی با بیماری خطرناکی به نام "سرطان" مبارزه می کنند.

مطب های متخصصان زنان و زایمان نیز این روزها دست کمی از بیماری های خاص ندارد و براساس آمارها، نازایی به دلایل ناشناخته روز به روز در حال گسترش بوده و خانواده ها را با رنج و هزینه درمان بالا روبرو کرده است.

از مسئولان ارشد، نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی، اعضای شورای شهر و نهادهای قضایی می خواهیم تا ضمن پیگیری سریع و دلسوزانه این موضوع، کارگاه ها و کارخانه های متخلف، صاحبان آن ها و مسئولان دستگاه هایی که در این باره کوتاهی کرده اند را به مردم معرفی و برابر قانون مجازات کنند.

هرچند تعطیلی واحد، جریمه نقدی و حتی زندان از درد و رنج افرادی که به دلیل سهل انگاری مسئولان و خواب آلودگی وجدان برخی تولیدکنندگان و فروشندگان بیمار شده اند؛ نمی کاهد، اما درس عبرتی خواهد بود برای دیگران تا سلامت مردم را فدای مصالح شخصی و منافع مالی خود نکنند.

منتظر پاسخ و توضیح مسئولان مربوطه در این باره هستیم.

nafeehamedan@gmail.com

گزارش از سمیه مظاهری

پایان پیام/م.ت

دیدگاه شما

آخرین عناوین سایت